odświeżanie wnętrza i klimy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chrypo
    Drive
    • 2009
    • 42

zurcio sprawdź @
  • dare.k
    Classic
    • 2008
    • 21

Czy ktoś z was używał podobnego środka do dezynfekcji i odświeżania klimy oraz wnętrzna?
    Jaki jest efekt?

Komentarz

• magart
      Ambiente
      • 2008
      • 146

Używałem podobnego środka - ten sam typ działania, o zapachu cytryny (trochę droższy, kupiony w macro).
      Efekt - w miarę zadowalający. Zapach świeżości, cytryny utrzymywał się kilka, kilkanaście godzin. Po paru dniach znikł bezpowrotnie. Za to niemal całkowicie znikł przykry zapach grzyba/(mokrego kurzu z klimatyzacji. Póki co po ponad miesiącu niemal nie zauważam tego smrodu po wyłączeniu klimy. A przykry zapach miałem gorszy niż np. w poprzednim samochodzie, przy którym nic prawie nie robiłem z klimą przez 2 lata.

Podsumowując, za te pieniądze warto zaryzykować.

Aha, jeszcze jedno: zmodyfikowałem nieco sposób rozpylenia opisany w instrukcji. Wprowadziłem pierwszy etap, który polegał na wstępnym rozpyleniu tego środka bezpośrednio do wlotu powietrza, za filtrem kabinowym, oczywiście obieg otwarty - zasysanie z zewnątrz do samochodu.
      jak już byl.o nieco mokro na wlocie, dałem resztę tak jak instrukcja nakazuje
      a jednak GOLF...

www.magaczewski.pl

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Parę dni temu za pomoca podobnego srodka tylko firmy Wurth odbrzybiaęłm klimę ojcu w Megane II.
        Potwierdzam słowa Magnata, że przykry zapach z klimy znikł, a powietrze w aucie zyskalo ładny zapach.
        Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

ciekawe ile czasu będzie spokój ze smrodkiem....

ostatnio miałem dwa samochody w których z kratek śmierdziało moczem , dosłownie .w jednym i drugim zaczęło się to gwałtownie . próbowałem odbrzybic pierwszy , astra II , brałem ozonem z trzech stron , z zewnątrz , na wewnętrznym i na parownik i nic nie poradziło ,spsikałem piana tak dość dokładnie aż pociekło nieżle /zacząłem miec obawy żeby coś się nie zalało/ i może troszkę było lepiej , dopiero po pianie.... , ale to naprawdę była niewielka różnica.... hmmmm...nie wieadomo skąd sie bierze ten zapach...jakieś kwaśne deszcze może.... :? cos ostatnio i meridomaniak zaczął wspominac że i u niego coś takiego jest ale jeszcze nie wąchałem....
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• bubuDE
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 763
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

2 produkty z niemieckich marketow z dolnej polki. Cena ponizej 10zl. Ustawia sie na dywaniku z przodu, wentylator na zimny voll i po 10 min przewietrzyc. Nie probowalem.
            Załączone pliki
            PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

Zamieszczone przez bubuDE
              2 produkty z niemieckich marketow z dolnej polki. Cena ponizej 10zl. Ustawia sie na dywaniku z przodu, wentylator na zimny voll i po 10 min przewietrzyc. Nie probowalem.
              Ja próbowałem ( nie tych, ale podobnych niemieckich ) i generalnie kicha. Przy ustawionej dmuchawie na MAX i obiegu zamkniętym tylko jakieś 10% ( to strzał, ale raczej celny :twisted: ) tego preparatu dostaje się do obiegu. Reszta ścieka po plastikach, osiada na tapicerce, szybach itd. Po prostu strumień wylotowy z dyszy jest za duży i wentylacja nie nadąża tego wciągnąć. Próbowałem nawet dozować bezpośrednio do komory parownika ( otwór w pokrywie filtra PP ) ale też słabo zadziałało...
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...